KRONIKA | ACS SEPSI SIC 54 | IDK EUSKOTREN 62

SEGURTASUNAREN GARAIPENA

IDK Euskotrenek garaipena lortu zuen Errumanian, defentsa serioarekin eta uneoro errentagarri egiten jakin zuen partida batean.

Eurocup Women taldearen bigarren partida IDK Euskotrenentzat. Talde donostiarrak Errumaniara bidaiatu zuen ACS Sepsi SIC taldearen aurka jokatzeko.

Boskote gipuzkoarra Massey, Claessens, Halvarsson, Buch eta Albak osatu zuten. Bisitarien jaurtiketan bi akats egin ondoren, Mereszek hasiera eman zion etxeko taldeari. Donostiako taldeak berdinketa lortu zuen eta Halvarssonen hirukoarekin aurreratu zen. Jokalari horrek berak distantzia ertainean berriro piztu zuen 2-7 jartzeko. Robinsonek, lokaletarako, jaurtiketa libre bat egin zuen. Johnsonek, uztai azpian, aldea mozten zuen. Erasoan galdu eta IDK Euskotrenen hiruko huts baten ondoren, markagailua estutu egin zen. Alba, bolada txarra eten du, hiruko batekin. Robinsonek tiro libreen batuketa egiten zuen errumaniarrentzat. 7-10 urterekin iristen zen gela honen erdialdera. Washington, Becker, Pendande eta Lara sartu ziren kantxan. Masseyk bi jaurtiketa libre egin zituen IDK Euskotrenentzat. Meseszek, bertakoentzat, huts egiten zituen bere jaurtiketa libreak, Pendandek distantzia ertainean bezala. Larak ere huts egiten zituen bere bi jaurtiketa libreak. Pendanderen tapoi batek kontraeraso bat eragin zuen, eta Beckerrek amaitu zuen. Beste akats lokal batek Whasingtoni korrika egiten utzi zion, bi gehi bat lortuz. Minutu bat falta zen eta markagailuak 7-17 adierazten zuen. Minutu honetan saskiraketak bata bestearen atzetik etorri dira. Pendande eta Lara donostiarrentzat eta Robinsonen bi jaurtiketa libre eta Armanuren hiruko bat errumaniarrentzat 12-21eko emaitzarekin iritsi ziren lehen laurdenaren amaierara.

Bigarren atala Whasingtonen saskipearekin hasi zen bisitarientzat. Saskiratze bakarra bi minutu eta erdian. Johnsonek, uztai azpian, markagailua estreinatu zuen etxekoentzat eta Larak, sarrera bikainaren ostean eta Pendandek, errebotearen ostean, gipuzkoarrentzat erreplika eman zuen. Akatsak zeuden bi aldeetan jaurtiketan. Desasmatze bolada hau Errumaniako taldeak eten zuen Meseszen bitartez. Atsedenaldira heltzeko lau minuturen faltan, Azu Muguruzak 16-27koarekin denbora eskatu zuen. Johnson, uztai azpian, berriz ere saskiratzen ari zen, hirukoak donostiarrei sartzen ez zitzaizkien bitartean. Popescu eta Alba saskiratzen ari ziren. Atsedenaldirako bi minutu falta ziren eta emaitza 20-29koa zen. Halvarssonek, De Alba eta Mesesz zelairatu ondoren, puntuak batu zituen bere taldearentzat. 22-31 iritsi ziren atsedenaldira.

Hirugarren laurdena Massey, Buch, Claessens, Pendande eta Albarekin hasi zen. Gerebenek etxekoen jaurtiketa libreen markagailua estreinatu du. Bisitarien saskiratzean huts batzuk egin ondoren, Pendandek saskiraketa inauguratu zuen. Johnsonek erreplika eman zion eta Claessens hirutik estreinatu zen donostiarrentzat. Johnsonek, jaurtiketa libreez, abantaila murrizten zuen eta Albak, hirukoarekin, handitu zuen. Gerebenek eta Buchek saskiak trukatzen zituzten. 30-41 zen emaitza laurden hau amaitzeko 5 minutu falta zirenean. Pendandek, saskipean, beste bi puntu zituen, etxekoek hurrengo jokaldian egiten zuten bezala. Claessensek, arinago, distantzia ertainean saskiratzen zuen. Johnson erraldoiak bi gehi bat egiten zuen. Washingtonek, IDK Euskotrenentzat, bitik saskiratzen zuen. Bi minutu falta ziren 30. minutura iristeko eta markagailua 35-46 zen. Halvarsson, bi jaurtiketa libre gehitu zituen. Eta Johnsonek, bi bat gehiago bertakoentzat. Beckerrek, bi jaurtiketa libreekin eta Robinsonek, bakarrarekin, markagailua utzi zuten hirugarren laurdenaren amaieran 39-48.

Azken ekitaldia, Halvarsson, Claessens, Becker, Massey eta Lara pistan. Donostiarren hiruko batek eta Whasingtonen jaurtiketa libre batek 39-52ra igo zuten markagailua. Johnson, Errumaniako taldearentzat saskiratzen jarraitzen zuen. Halvarssonek ere egiten zuen bere taldearentzat. Armanu, aldeak murriztu zituen. Whasingtonek jaurtiketa librea bihurtu zuen gipuzkoarrentzat, Gerebenek errumaniarrentzat bezala. Beckerri ez zitzaizkion hirukoak sartzen. Bost minutu falta ziren eta argiak 44-55 seinalatzen zuen.  Larak bihurtutako bi jaurtiketa libreek aldea handitzen zuten. Beckerrek ere saskiratze bikaina lortu zuen. Errumaniako entrenatzaileak denbora eskatu zuen hiru minutu jokatzeko eta 44-59 markagailuan. Popescuk, jaurtiketa libreez, aldea murrizten zuen, baina Masseyk handitu egiten zuen hiruko bat bihurtzean. Partida erabakita zegoen minutu eta erdirekin. Etxekoek jarraian lortutako bi saskiraketek 50-62 jarri zuten partida amaierara iristeko minutu bat falta zenean. Meseszek eta Robinsonek bi saskiraketa gehiago lortu dituzte, eta IDK Euskotrenek 54-62ko emaitzarekin bukatu du partida.