KRONIKA | 2. JARDUNALDIA | SPAR GRAN CANARIA 70 – IDK EUSKOTREN 58

Beti atzetik

IDK Euskotrenen porrota Kanarietan, SPAR Kanaria Handiaren aurkako partida osoan zehar kontrakarrean ibili ondoren. Taldea, saiatu arren, ez zen gai izan horiei berdintzeko.

Emakumezkoen Endesa ligako bigarren jardunaldia. IDK Euskotren Las Palmaseko aitaren pabiloian Spar Gran Canaria taldearen aurka.

Gipuzkoarren bostekoa Lara, Buch, Whasingto, Massey eta Pendande jokalariek osatu zuten. Bi taldeen inpresio batzuen ondoren, lehen saskiratzea Jamesek lortu zuen Kanariar Uharteetan. Gipuzkoarrek berdindu egin zuten. Eta Jamesek berriro aurreratu zituen lokalak. Jokalari beraren beste saskiratze batek sei puntu batu zituen, eta Pendandek bi falta batu zituen erasoan donostiarrentzat. Buchek, IDK Euskotrenentzat, hiruko batekin murriztu zuen aldea. Toussaintek, bertakoentzat eta Larak bisitarientzat, puntuak trukatzen zituzten. Buranik eta Jamesek 12-7koa jarri zuten lehen laurdena amaitzeko bost minutu falta zirenean. Bisitarien akats baten ondoren, Sanchisek aldea zabaldu zuen markagailuan, Azu Muguruzaren lehen denbora izanik. IDK Euskotrenek ez zuen asmatu tiroan. Spar Kanaria Handia, bai. Buraniren hiruko batek hamar puntura handitu zuen aldea. Halvarssonek bi tiro eman zizkion. Baina Touissanten beste hiruko batek zabaltzen zuen. Claessensen bi jaurtiketa libreek aldea murrizten zuten. 20-11 amaitu zen lehen laurdena.

Bigarren laurdena jokoan jarri zen jaurtiketetan eta pasean akatsak eginez. Lehen puntua Halvarssonek lortu zuen, IDK Euskotrenentzat, jaurtiketa librean. Jamesek birena egiten zuen kanariarrentzat, eta Touissantek, jaurtiketa libreena, 24-12 jartzen zuen. Donostiarren jaurtiketak ez ziren sartzen. Ezeigbok, kanariarrentzat, jaurtiketa libreko puntu bat gehiago sartu zuen. Whasington, jaurtiketa libre bat sartu zuen, baina Jamesek bi jaurtiketa egiten zituen bertakoentzat. Buchek, donostiarrentzat, bi jaurtiketa libre zituen. Erjavecek gauza bera egin zuen etxekoentzat, Ezeigbok bezala, bisitariek baloia galdu ondoren. Atsedenaldirako bost minutu falta ziren eta markagailua 31-15 zen. Massey, bere kutxatila pertsonala irekitzen ari zen bi tiro librerekin. Erjavec, distantzia ertainean asmatzen jarraitzen zuen. Tokiko nagusitasuna nabarmena zen. Buchek jaurtiketa libreak saskiratu zituen donostiarrentzat. James, uztai azpian zegoen oraindik. Erreplika, uztai azpian, Whasingtonena zen, gipuzkoarrentzat. Halvarssonek lehen hirukoa lortu zuen IDK Euskotrenentzat. Halvarssonen bi jaurtiketa libreek eta Masseyren saskiratze batek 35-28 jarri zuten bigarren laurdenaren amaierara iristeko berrogei segundo falta zirenean. Whasingtonen hirurteko batek 35-31 denborarekin itxi zuen.

Hirugarren laurdena Buchen saskiraketarekin hasi zen Azu Muguruzaren neskentzat. James, binaka saskiratzen zuen lokaletarako, jaurtiketa gehigarria huts eginez. Masseyk, IDK Euskotrenentzat distantzia erdiko saskiratzea lortu zuen eta Jamesek gauza bera egin zuen Spar Kanaria Handiarentzat. Halvarssonek, uztai azpian, donostiarren erasoko konbinazio bati amaiera eman zion. Erasoan bi aukera izan zituen IDK Euskotrenek, baina ez zituen aprobetxatu. James eta Erjavec, Kanariar Uharteetan, 46-37 jarri ziren hiruko Gretter bezala. Gipuzkoarren hiruko batek etxekoen aldea murrizten zuen. Abantaila handitzen ari zen, etxekoen saskiratzearen ondoren. Minutu bat falta zen laurdena bukatzeko eta 48-40 adierazten zuen. Donostiarren bi saskiraketek, aldea lau pura murriztu zuten

Eta azken ekitaldia Erjavecen hiruko batekin hasi zen kanariarrentzat eta Claessens donostiarrentzat. Erjavec, berriro apuntatu zuen, oraingoan bi. James, uztai azpian, aldea handitzen ari zen. Gipuzkoarren jaurtiketak ez ziren sartzen. Partida amaitzeko zazpi minutu falta ziren eta hiruko kanariar batek 58-47 ezarri zuen. Donostiako taldearen biko jaurtiketak sartzen ez ziren bitartean, kanariarraren hiruko jaurtiketak bai. 61-47 partida amaitzeko bost minutu falta direnean. Halvarssonen saskiratze batek eta Whasingtonen hiruko batek aldea murrizten zuten. 63-54 hiru minuturen faltan. Eta Buchek, distantzia ertaineko beste saski batekin, kanariar aulkia denbora eskatzera behartzen zuen.