KRONIKA | PROTEAS VOULAS 48 | IDK EUSKOTREN 73

Goi-mailakoak

IDK Euskotrenek landutako garaipena lortu du Grezian, Azuren taldea hasieratik amaierara aurkaria baino gehiago izan den norgehiagokan, multzoen faseko hirugarren garaipena lortuz.

Eurocup Women C multzoko hirugarren jardunaldia. IDK Euskotren, partidurik galdu gabe, Greziako lurretan zebilen.

Hasierako bostekoa Pendande, Massey, Buch, Washington eta Albak osatu zuten.

Lehen puntua Whasingtonek lortu zuen gipuzkoarrentzat bi minutu pasa zirenean. Albak, distantzia ertainean, bi puntu gehiago lortu zituen. Bertako lehen oharra Georgek lortu zuen, uztai azpian. Buchen hiruko bat, erantzun zuen, baina Georgek berriro piztu zuen. Masseyk, errebotean, bi puntu gehiago zituen. Masseyk, jarraian lortutako bi saskiratzeekin, 4-12 ezarri zuen lehen laurdena amaitzeko hiru minuturen faltan. Etxeko aulkiak hutsartea eskatu zuen. Pendandek abantaila handitu zuen jaurtiketa libre bihurtuz, eta Claessensek ere batu zuen. Stoligkak, bi, eta Anastasopoulasek, hiru, aldea murrizten zuten. Eta Masseyk, bozinaren gainean, hiruko bat sartu zuen, lehen laurdenaren amaieran, 9-18koarekin.

Bigarren laurdena Stoligkaren saskiraketarekin hasi zen. Alexiaren bi gehi batek lau puntura jarri zituen etxekoak. Donostiarrek baino bi puntu gehiago, Polimeni greziarra. Beckerrek, gipuzkoarrentzat, hiruko bat sartu zuen. Halvarssonek, uztai azpian eta errebotean, bi zituen bisitarientzat, eta Anastasopolasek, hiru greziarrentzat. Beckerrek, binaka, Lara bezala jarraitzen zuen, 19-29ko markagailua utzi eta etxeko entrenatzailea beste denbora bat eskatzera behartzeko. Larari, lapurretaren ondoren, falta egin zitzaion eta bi tiro libre lortu zituen. George, aldea murrizten zuen eta Beckerrek mantentzen zuen. Greziarren hiruko batek 24-33koa lortu zuen 44 segundoren faltan. Atsedenaldira Georgen saskiraketarekin iritsi ziren eta markagailua 26-33koan utzi zuten.

Atsedenaldiaren ostean, bi aldeetan egindako akatsen ondoren, gipuzkoarrek lortu zuten lehen saskiratzea, Pendandek bi jaurtiketa libre egin ondoren. Anastasopoulasek jaurtiketa libre bat egin zuen eta Masseyk, binaka. Georgek, bitik, aldea murrizten zuen greziarrek egindako beste jaurtiketa libre baten ondoren. Claessensek, hirukoa, aldea hamar puntura handitu zuen, eta Pendandek, Lararen asistentziaren ondoren, eta berriz ere, Masseyk, errebotearen ondoren, 30-44 ezarri zuen hirugarren laurdena amaitzeko lau minutu falta zirenean. Anastasopoulosek, jaurtiketa libre batekin, gipuzkoarren aldea murriztu zuen. Pendandek ere jaurtiketa libre bat idatzi zuen. Alexiak, jaurtiketa libre batekin eta Whasingtonek, bi punturekin, aldea hamabost puntura igo zuten. Buch, idazten jarraitzen zuen. Hirugarren laurdena 34-53 bukatu zen.

Eta azken ekitaldia Buchek sartutako bi jaurtiketa libreekin hasi zen. Beckerrek, beste tiro batekin, batzen jarraitzen zuen. Saski-truke bat, hurrengo ekintzak ziren. Partida erabakita zegoen. Bost minuturen faltan partida erabakita zegoen. 38-60. Azken minutuek ez zuten garrantzi handiagorik izan. Azken emaitza 48-73 izan zen.